Nieuws

Local Heroes brengt en verbindt mensen

Als oprichter van Local Heroes is Mels helemaal in zijn element als hij mensen samenbrengt en verbindt – dat is niet alleen de essentie van ieder evenement, maar ook van Local Heroes zelf. “Dit is waar ik mijn energie vandaan haal en waar ik al ruim tien jaar voor ga.”

Tien jaar geleden, toen we Local Heroes startten, zagen we dat de F&B Hospitality-staffingbranche behoorlijk star was. Zelf inplannen? Dat deed eigenlijk niemand, en het vak leren? Dat gebeurde vooral on-the-job.

Wij wilden het anders aanpakken! Met onze ervaring uit de high-end hospitality, de zakelijke evenementenbranche, corporate recruitment en grote publieksevenementen, beseften we dat een horeca uitzendkracht meer is dan alleen maar extra handjes. Ze zijn de ziel van jouw evenement of gastvrijheidsconcept! Zij maken de Wow. Gastvrijheid is emotie. De echte ‘wow’? Dat komt voort uit de interactie met de medewerkers die jouw verwelkomen en F&B verzorgen. “Het verbaast me hoe vaak het personeel nog als sluitpost wordt gezien”.

Om die ‘wow’ te bereiken, hadden we geen gewone uitzendkrachten nodig, maar echte Hospitality helden! Echte Heroes dus. Mensen die zelf kiezen waar ze willen werken. Niet vanuit een plat platformidee, maar echt vanuit de teamgeest. Waarbij ieder individu telt en deel uitmaakt van een community. Vanaf het begin kozen we voor een “People first” aanpak. Geen ‘urenfabriek’, maar een organisatie die de medewerker vooropstelt. We geloven dat wanneer je echt investeert in de individuele medewerker, met trainingen, persoonlijke aandacht en een ‘soft approach’, succes en winstgevendheid een logisch gevolg zijn van de manier waarop de organisatie is opgebouwd, in plaats van een primair focuspunt dat tot volgens ons kortetermijndenken leidt.

Voor The Hague Venues is Local Heroes de arbeidsmarktspecialist. We houden leden en partners op de hoogte van alle ontwikkelingen, krapte en uitdagingen. Daarnaast hebben we een uitstekende Hospitality Academy waar alle venues en partners gebruik van kunnen maken. Elkaar versterken? Dat zit in ons DNA.
“The Hague Venues is tegelijk een waardevol netwerk waar wij branchegenoten beter leren kennen en nog meer inzicht in de belangen van o.a locaties, cateraars, party rental en andere leveranciers en opdrachtgevers krijgen. “Heel fijn om hier deel van uit te maken”.

De eerste jaren van Local Heroes waren een zoektocht, waarbij we veel tijd en energie hebben gestoken in het neerzetten van alle benodigde kaders om dé Hospitality/F&B staffing partner te worden die als een verlengstuk van het eigen team kan worden ingezet. Na alle lockdowns is ons bedrijf in een stroomversnelling terecht gekomen. Vooral doordat we tijdens de lockdowns onze recruitment, onboarding en workshops heel strak hebben neergezet. “Ik krijg elke dag weer energie van de groeifase waar we met Local Heroes in zitten,” aldus Mels.

Wij zien de komende tien jaar als een tijd van doorpakken en doorgroeien, waarbij de randstad naar ons roept, omdat we geloven dat een sterk en goed getraind hospitality team essentieel is voor het creëren van de ‘wow’ in ieder evenement. “Wij willen mensen bij elkaar blijven brengen en daar zijn waar herinneringen worden gemaakt”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van de venues in Den Haag en meld je aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden

Uw evenement in Den Haag is centraal gelegen in de randstad en uitstekend bereikbaar

bekijk de locaties