Case: Karsten & Kuiper

Karsten & Kuiper: achter de schermen

Een cateraar van grootschalige evenementen moet topkwaliteit bieden voor soms duizenden bezoekers. Hoe wordt dat mogelijk gemaakt? In een nieuwe eventcase krijg je een rondleiding achter de schermen bij Karsten en Kuiper, partner van The Hague Venues. Oprichter Dirk Karsten: ‘Bij elke opdracht willen we de verwachtingen overtreffen.’

Culinair niveau
Karsten & Kuiper werkt regelmatig op locaties van The Hague Venues, waaronder de Nieuwe Kerk, Madurodam, de Remise en Postillion. Dirk Karsten: ‘We caterden bijvoorbeeld onlangs in de Remise voor het Haags Talent Event. Dat was een banenmarkt van de Gemeente Den Haag, bedoeld voor bewoners uit de buurt. Veel mensen kwamen op het eten af en zo kwamen er bijna 1.000 mensen in gesprek over mogelijk werk. Een ander recent evenement was een gala-avond voor een groep advocaten in de Nieuwe Kerk, met een viergangendiner voor 240 personen in de kerkzaal en een feest in het souterrain. Bij elke opdracht willen we de verwachtingen overtreffen. In dit geval op hoog culinair niveau.’

Haags
De cateraar heeft zijn oorsprong in het hart van Den Haag. Dirk vervolgt: ‘We zijn in 2014 begonnen met een winkel voor afhaalmaaltijden in het Zeeheldenkwartier. Ons aanbod leidde vanzelf tot vragen om voor feesten en andere gelegenheden te cateren. Zo is de bal gaan rollen en zijn we steeds verder gegroeid in catering, met een aparte tak Meetings & events. We hebben nu een productiekeuken in Voorburg, maar de winkel bestaat ook nog steeds.

Grote schaal
Cateren op grote schaal vraagt om veel flexibiliteit en vakmanschap, legt Dirk uit: ‘We hebben een grote ploeg in vaste dienst, maar zetten ook mensen met een nulurencontract en andere oproepkrachten in. Daardoor kunnen we evenementen van elke grootte bedienen. En voor elk soort evenement kunnen we een passend aanbod bereiden. De ene dag staan we in de keuken voor langzaam gegaard kalfsvlees of zeebaars met tomatensalsa. De volgende dag staan we op een foodfestival hamburgers te bakken. Maar ook daarvoor bedenken we verrassende varianten.’

Proefdiner
Voor Karsten & Kuiper is zulk maatwerk essentieel. Dirk: ‘Opdrachtgevers komen daarvoor bij ons aan tafel voor een proefmaaltijd met verschillende mogelijkheden. Dan beslissen we samen wat het beste past. Dat heeft deels te maken met het budget, maar ook met het aantal benodigde handelingen en hoeveel mensen tegelijk bediend moeten worden. Catering draagt sterk bij aan de beleving en uitstraling van een evenement. Wij helpen onze klanten om daar de beste keuze voor te maken.’

Karsten & Kuiper voor uw evenement
Karsten & Kuiper verzorgt catering voor alle soorten evenementen: van informele borrels tot verfijnde sit down diners en van vergaderingen tot grote congressen. Kijk voor informatie op www.karstenkuiperevents.nl.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van de venues in Den Haag en meld je aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden

Uw evenement in Den Haag is centraal gelegen in de randstad en uitstekend bereikbaar

bekijk de locaties