Museon

Het Museon is een bruisend instituut in het hart van de Internationale Zone van Den Haag. Een boeiend museum met een bijzondere collectie.

De locatie hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en is in het bezit van een Green Key Gold-certificering. Zowel in de programmering als in de bedrijfsvoering is het Museon gericht op het mogelijk maken van een leefbare toekomst voor ons allemaal. Dit maakt deze locatie in het bijzonder geschikt voor evenementen rondom dit thema.

Het Museon is dé plek voor je bijeenkomst; voor congressen, vergaderen, presenteren, eten & drinken met wereldse allure. Ontvang je gasten in een inspirerende museale setting. Onderbreek de lange vergaderdag met een museumtour. Gebruik de thematische tentoonstellingszalen voor kleine break-out sessies.

Er is zeker een thema te vinden dat aansluit bij het doel van je evenement. Er zijn diverse rondleidingen mogelijk: binnen een specifieke tentoonstelling of langs de topstukken van de collectie. Van een snelle kennismaking tot verdieping.

Tentoonstelling

Bij het Museon boek je niet alleen een mooie zaal, maar ook een mooi museum. De hoofdtentoonstelling One Planet, gebaseerd op de Sustainable Development Goals van de VN, kan een uniek onderdeel in uw programma zijn. Daarnaast zijn er interessante tijdelijke tentoonstellingen. Door deze diversiteit is er altijd wel een element dat aansluit bij de inhoud van de dag.

Practice what you preach

Waar het museum zich richt op educatie over duurzaam leven, wordt hier ook achter de schermen heel bewust mee omgegaan. Zo werkt het restaurant zonder plastic, is er een ver doorgevoerd systeem van afvalscheiding en wordt eigen energie opgewekt met de zonnepanelen op het groene dak.

Confereren, presenteren, workshops delen. Het kan allemaal in het Museon. Met het ruime aanbod van grotere en kleinere ruimten, de indrukwekkende International Lounge, de binnentuin en de glazen Panoramazaal op het dak kun je tot wel 300 personen een onvergetelijk congres bieden. En dat te midden van de museale collectie!

De congresfaciliteiten zijn zowel beschikbaar overdag als in de avond wanneer het Museon voor publiek gesloten is.

Online events in het Museon

Ook een live stream-event, online presentatie of webinar wil je houden in een inspirerende, maatschappelijk verantwoorde omgeving. Wij zijn naast museum voor Cultuur en Wetenschap, ook SDG House, waarbij we de enige locatie in Nederland zijn met een interactieve tentoonstelling gebaseerd op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

Samen met gerenommeerd AV partner Bourgonje zorgen wij voor een succesvolle uitvoering van je event.

Facilities

Visual media present

Catering present

Sound system present

Plug & Play present

Accessible for the disabled

Halls

Levi Lassenzaal

Studio

International Lounge

Panoramazaal

Labs 3x

Ons ervaren team begeleidt je graag bij de creatie van jouw unieke evenement. Ontdek de wereld in het Museon. Neem direct contact met ons op via sales@museon.nl of telefoon 070-3381434

Visit website Request for proposal