Case: CateringMeesters

CateringMeesters: achter de schermen

Het begon met een borrel in het gloednieuwe bedrijfspand. Het slot was een diner op hoog culinair niveau in het Kunstmuseum Den Haag. CateringMeesters verzorgde onlangs een feestelijke dag van een grote financiële dienstverlener. Hoe zorg je daarbij voor perfectie? Mede-eigenaar Louis Paardekooper vertelt in deze case over de kunst van het cateren.

Omzichtig
Paardekooper vertelt: ‘De organisatienaam noem ik uit discretie niet, maar het gaat hier om een opdrachtgever waar we al jarenlang voor werken. Daar zetten we graag een paar stappen meer voor. De opening van het nieuwe bedrijfspand werd gevierd met de medewerkers en hun zakelijke relaties. In totaal zo’n 75 personen. Dat begon vanzelfsprekend in het nieuwe gebouw, met een kleine borrel. We gaan altijd heel omzichtig te werk. We stemmen het meubilair en de wielen van onze karren bijvoorbeeld altijd af op de vloer. Bij zo’n gloednieuwe locatie zijn we natuurlijk nog eens extra voorzichtig. De verf was daar bij wijze van spreken nog nat.’

Kunst van het cateren
Met taxibusjes werden iedereen naar het Kunstmuseum gebracht voor het vervolg. De ontvangst met champagne en oesters vond plaats in de Erezaal, met aansluitend een rondleiding langs de expositie Nieuw Parijs: van Monet tot Morisot. Paardekooper: ‘Een uitdaging in een museum is dat gewone museumbezoekers er geen hinder van mogen ondervinden. En ook hier zijn we natuurlijk voorzichtig voor de vloeren. We beginnen drie uur voor het evenement en moeten dus snel werken. Maar de avondgasten mogen vervolgens niets van die snelheid merken. Dat is de kunst van ons werk. We slagen daarin door een goede voorbereiding en duidelijke instructies voor het hele team. Bij dit evenement was een extra moeilijkheid dat we op twee locaties werkten. Een goede afstemming was dus ook essentieel.’

High end
Catering is bij CateringMeesters altijd maatwerk. Paardekooper: ‘Opdrachtgevers vertellen hun wensen en wij doen vervolgens suggesties en komen met een uitgewerkt voorstel. Zo ontstaat een compleet concept. We kunnen elke sfeer creëren. We hebben een groot eigen assortiment, maar schakelen ook partners in voor bijvoorbeeld bloemen en mastiek. Voor het eten en drinken was in dit geval om high end gevraagd. Het slot was een diner in de Tuinzaal van het Kunstmuseum, met exclusieve gerechten en bijpassende wijnen. We zijn in dit museum kind aan huis en het verliep vlekkeloos. Onze opdrachtgever was helemaal tevreden.’

CateringMeesters voor uw evenement
CateringMeesters is een van de partners van The Hague Venues. De onderneming verzorgt party- en eventcatering in Den Haag en omstreken. Een bijzonder specialisme is catering op museumlocaties. Kijk voor meer informatie op cateringmeesters.nl.

Stay informed of the latest news from the venues in The Hague and sign up for the newsletter

Sign-up

Your event in The Hague is centrally located in the Randstad and easily accessible

View the locations